Изпълнителният директор на Ди Би Карго България инж. Любомир Гарчев и Президентът на Надзорния съвет на компанията Ото Нидерхофер се срещнаха с кмета и ръководството на община Карлово, съобщиха от пресцентъра на община Карлово.
„Вашето присъствие тук възприемаме като поредна стъпка към възстановяване на Вагоноремонтния завод в Карлово“, каза кметът на общината Емил Кабаиванов на срещата. „Такъв сериозен инвеститор като Ди Би Карго показва, че тук може да се инвестира и тази инвестиция е знакова за нас“, добави той и сподели, че е разговарял с министъра на икономиката за възможността компанията да получи лиценз за инвеститор от Клас А.
Нидерхофер благодари за поканата и възможността да говори за развитието на общината и Ди Би Карго България. „След покупката на предприятието ще имаме възможност да работим върху цялата гама на жп транспорта. В бъдеще ще може да правим нашия собствен ремонт тук“, каза Нидерхофер и заяви, че компанията ще премести централния си офис, ще се регистрира и ще плаща данъците си в Карлово. "Чувстваме се добре приети и сме особено щастливи, че кметът и администрацията ни обръщат специално внимание", добави още той.
Първоначално инвеститорите предвиждат да наемат 70 човека. На 1-ви октомври офисът на фирмата ще бъде вече в Карлово и ще започне подготовка за стартиране на дейността от 1-ви януари следващата година.
Ди Би Карго България ЕООД е 100% собственост на Deutsche Bahn AG – една от най-големите световни логистични групи с повече от 300 000 служители по света.