Спряха движението по пътя Пловдив - Карлово заради новото кръстовище край село Труд Спряха движението в посока Пловдив - Карлово в района на село Труд. Ограничението е във връзка с изграждането на кръговото кръстовище при пресичането на пътя Карлово - Пловдив и пътя Строево - Труд. Временното ограничение на движението ще е в сила до 24 септември.
Трафикът в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното Карлово - Пловдив. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.
Очакваше се движението да бъде спряно днес след 18 часа, ала се е наложило по-ранно спиране. Причината е разтоварване на тежка строителна техника, която ще се ползва за изграждане на кръгово движение в участъка.
"На място са служители от РУ - Труд. Очаква се ограничението да приключи за около половин час", предадоха от ОД на МВР-Пловдив. Ще се изгради новата организация на движението.
С новото кръстовище при село Труд, което ще бъде и с енергоефективно LED осветление, ще се подобри безопасността при преминаване по съществуващото в момента триклонно кръстовище. Ще намалеят до минимум предпоставките за пътно-транспортни произшествия, тъй като шофьорите няма да се налага да правят неразрешен обратен завой за по-пряка връзка.
Старото кръстовище при 48-ми км на второкласния път е на около 600 м от пътен възел „Труд“ на автомагистрала „Тракия“. До този момент то не обслужваше посоката Пловдив - Строево и движението в посока Пловдив - Строево - Голям Чардак се осъществява през кръстовището при 46-ти километър в с. Труд. Инвестицията е за близо 1,2 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Строително-монтажните работи се изпълняват от ДЗЗД „Кръгово кръстовище Труд 2018“, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Сет Къмпани“ АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътконсулт 2000” ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв. с ДДС. Строителните работи на обекта ще завършат в настоящия строителен сезо