В съобщение до медиите зам.-кметът на Община Сопот Николай Новаков отговори на общинския съветник Станислав Стоенчев за начина по който е гласувал в залата на местния парламент относно таксата за битови отпадъци за следващата година.
Публикуваме без редакторска намеса:
"На 09.12.2022 г. (петък) Ви поканих, когато Вие прецените да отидем заедно в залата на Общински съвет – Сопот и пред целия град да докажете как с двете ръце сте подкрепили намалението на промилите за жителите на град Сопот и село Анево. Имаме скрийншот от официалната страница на БСП – Сопот от дата 05.12.2022 г., който към днешна дата сте променили. Думата щяхме да подкрепим беше подкрепихме.
Вие днес отново бягате от среща с мен и гражданите на Сопот, и четете това, което някой друг Ви е написал. Видно от Вашето изявление днес, подкрепено от Вашите двама регенти, сега твърдите, че сте гласувал „Въздържал се“. Във въпросното заседание има двама „Въздържал се“, но не сте Вие с д-р Попова. Надявам се, че ще намерите време да изгледаме записа заедно в залата на Общински съвет – Сопот и да обясните как, когато гласувате „Против“, първо пишете, че подкрепяте с две ръце, после обявявате, че сте „Въздържал се“.
Кога пишете истината, когато днес сте я редактирали или към момента на публикуване?"