Община Сопот спечели делото срещу фирмата, извършила ремонта на стената на язовир Мурла. Решението е на ВКС и според него се присъжда на фирмата да заплати разноските по делото на Общината. То е окончателно и не подлежи на обжалване, заяви на пресконференция зам.-кметът Николай Новаков. Той апелира, че това е поредният пример, в който се вижда, че Сопот е модел на корупция.

"По време на предходните управляващи в Сопот бе реализиран ремонт на язовирната стена без да е имало такава необходимост. Местната власт подава сигнал за това в прокуратурата през 2016 година, а фирмата предявява иск за изплащане на суми по извършените СМР. Вината за всичко бе хвърлена само на един служител, но ясно се вижда от кореспонденцията с областна управа, в която тогавашния екип се опитва да убеди колко необходим е такъв ремонт", заяви зам.-кметът и добави, че реално е била изсипана земна маса взета от някъде.

Ако Общината не беше спечелила делото трябваше да плати на фирмата около 200 000 лева. Новаков за пореден път припомни, че освен този проект, подобни са и случаите с пречиствателната станция на града, липсващите котли в детските градини, ремонта на читалището.
Местната власт в Сопот призова Прокуратурата да се самосезира. Ако това на се случи до месец ръководството на Общината ще внесе сигнал.