Общинските съветници изградиха положително становище по време на заседанията на комисиите по докладната записка относно одобряване на проект за споразумение за процедура с цел преминаване на 3 от 4-те общински язовира към държавата. По време на заседанията съветниците приеха и становище за приемане на програма за разпореждане на имоти общинска собственост за 2023.

"Тази програма е в основата на бюджета.Тук се взима предвид кои обекти ще се продават.

За следващата година ОБС упълномощава кмета да продава и догодина не ми се слуша как някой ще спре някой имот, заради популизъм и политически амбиции.Тези средства в размер на 208 000 лева трябва да се изпълнят, за да се случат ремонт на детски площадки, беседки и други.

Бюджетът има 3 позиции - основно тази програма, местни данъци и такси и субсидиите от държавата", заяви в зала зам.-кметът Николай Ноаваков.

Той посочи, че нито ГЕРБ, нито БСП са помогнали до момета на Община Сопот.

"Това, че няма все още правителство не ме притеснява. Убеден съм, че до януари ще има бюджет. Служебното правителство до дни отпуска на Общината 1 920 000 лева, с които ще бъдат ремонтирани 2-те улици към СКФ", каза още Новаков.