В Сопот откриха лаборатория за отглеждане на марихуана Спрямо 50 лица са повдигнати обвинения за държане и разпространение на наркотични вещества от прокурорите от зоната на Апелативна прокуратура – Пловдив. Това съобщи днес на брифинг Румен Попов, заместник-апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Апелативната зона включва районните и окръжните прокуратури в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. Обвиненията са повдигнати през последните два дни.

В рамките на провеждащата се акция на Прокуратурата и МВР, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев, срещу разпространението на наркотични вещества са образувани общо 24 досъдебни производства, като по тях има задържани 24 лица по Закона за МВР, извършени са множество претърсвания и изземвания.

Установен е 17-годишен ученик от училище в Пловдив, в чиято раница са били открити таблетки, за които се предполага, че са екстази и на които е назначена експертиза.

На територията на подбалканския град Сопот е била открита лаборатория за отглеждане на марихуана. До момента са иззети и различни видове наркотични вещества на територията на прокуратурите в апелативната зона.


В рамките на днешната акция за противодействие срещу разпространението на наркотични вещества в региона на Окръжна прокуратура – Пловдив са образувани 8 досъдебни производства, 8 лица са задържани по Закона за МВР, извършени са 7 претърсвания и изземвания, има привлечени като обвиняеми.