ОФК "Левски Карлово" победи ПФК "Спартак 1947" Пловдив с 2:1

ОФК "Левски Карлово" победи като гост ПФК "Спартак 1947" Пловдив с 2:1 в мач от 9-тя кръг на Югоизточна Трета лига, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

Още в 4-та минута след груба грешка на Петър Петров и неразбирателство с вратаря Цветан Тодоров, Мариян Гиров от състава на домакините открил резултата. В 14-та минута, Христо Стамов допуснал груба грешка, топката му била открадната от дебнещия Георги Георгиев, който преминал и вратаря Петър Начев и изравнил резултата.

До края на първото полувреме гостите са имали няколко много добри положения пред вратата на „Спартак“, но не са успели да ги оползотворят.

През второто полувреме играта била равностойна, с положения и пред двете врати. В 65-та минута отсъдил пряк свободен удар за „Спартак“ на дъгата на наказателното поле, но ударът на Кирил Георгиев срещнал стената.

В 84-та минута обаче след подаване на вратаря Цветан Тодоров, Валентин Сливов овладял топката на скорост, нахлул в наказателното поле на домакините, преодолял бившия футболист на ОФК „Левски Карлово“ Николай Парнаров, който го фаулирал и главният съдия Георги Иванов от Пловдив отсъдил дузпа, която Петър Главчев майсторски реализирал за 1:2.

Домакините също имали претенция за дузпа в 88-та минута, когато юношата Николай Дойков самоотвержено се хвърлил в краката на Кирил Георгиев и изчистил топката. Главният съдия Георги Иванов обаче преценил, че няма дузпа.

В даденото 4-ри минутно продължение в стремежа да овладеят топката опасно се сблъскали Любомир Цеков от домакините и Иван Тошев, който получил мозъчното сътресение (комоцио).

На срещата присъства и кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който е и Президент на ОФК „Левски Карлово“. След мача той се срещнал с футболистите, поздравил ги за победата като им пожелал успехи и в следващите срещи.

Следващата среща на отбора на юношите на ОФК “Левски Карлово” е в събота – 10 октомври от 16.00 часа на стадион „Васил Левски“ в Карлово с отбора на ФК „Дъбене“.

Деца - Футбол 9 ( набор 2008 година ) - "А" Група победиха в Пловдив отбора на ФК "Тракия-06" – Стамболийски с резултат 3:1.

Деца - Футбол 9 ( набор 2009 година ) - "В" Група победиха в Пловдив отбора на ФК "Първомай 2020" – Първомай с резултат 6:0.