(ВИДЕО) Кандидатът за кмет на община Карлово Емил Кабаиванов откри официално предизборната си кампания Кандидатът за кмет на община Карлово Емил Кабаиванов издигнат от местна коалиция СДС /ГЕРБ/ откри официално предизборната си кампания в препълнена зала на НЧ "Васил Левски". Той благодари на всички свои колеги и хора, с които е работил рамо до рамо през годините.
"Ние ще водим честна битка, по правилата както знаем и както хората ни познават. Ние ще водим честна битка и ще я спечелим. Правим всичко необходимо да развиваме града, да развиваме долината, да развиваме всяко селище, но на първо място каквото и да правим, имаме една голяма историческа отговорност - да запазим това, което нашите деди и прадеди са ни завещали, а те са ни завещали една славна история, едни силни, възрожденски български традиции и затова заявяваме днес - ще водим битката именно по тези възрожденски български традиции", с тези думи първо се обърна към присъстващите кандидатът за нов мандат Емил Кабаиванов. Той представи какво са свършили до момента и какво възнамеряват да реализират в следващите четири години.
По думите на Кабаиванов демографският проблем е в основата на другите свързани с транспорта, здравеопазването и намирането на работна ръка в общините.
"С този проблем ние сами не можем да се справим. Тук искам да отправя апел към българските държавни институции - най-после България трябва да има регионална политика. Няма как да благоустрояваме, ако поне част от данъците не остават в общините. На следващо място здравеопазването - нашата болница няма нито един лев задължения, но това не е достатъчно. Преди 10-15 години нашата болница имаше бюджет над 6 млн. лева.В момента има лимити и касата казва може много да работите, но ние може да ви платим 4 млн.лева годишно. Да обаче лекарите и медицинските сестри имат справедливи искания за заплати и ние сме поставени пред проблема - колко могат да бъдат заплатите, за да не фалира болницата. Тя е търговско дружество", коментира Кабаиванов и подчерта, че ако не се увеличат клиничните пътеки не с 10 %, а всяка година с по 10 % ще е много трудно.
Кабаиванов предостави думата на част от хората, с които е работил. Те му благодариха и посочиха, че в негово лице виждат най-достойният кандидат за кмет на община Карлово. В заключение Кабаиванов призова отново да му бъде гласувано доверие, за да може още на първи тур да спечелят изборите.
"Аз съм убеден в успеха. Дали ще бъде на първи тур или втори - това зависи от вас. Разликата е само, че ако е на първи няма да се опитват известни и неизвестни лидери да ми извиват ръцете в преговори и разговори. Аз няма да го позволя, не го позволявайте и вие!", каза още Кабаиванов.
Кандидатът за кмет на община Карлово Емил Кабаиванов от местна коалиция СДС /ГЕРБ/ е с номер 67 в интегралната бюлетина.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!