"Ще изтеглим и ще преведем на СУ "Христо Проданов по-рано" бюджетната субсидия, което то трябва да получи към края на тази година в размер на 19 000 лв, за да бъде решен проблемът със заплатите на учителите", заяви в предаването кметът на общината Емил Кабаиванов. Той за пореден път коментира, че за случилото се с финансовото състояние на училището трябва да понесе отговорност директорът Мариана Маринова.
"Ще искам директорите да защитават пред мен и моя екип проектът за бюджет за следващата година преди да бъде внесен на сесия. Министърът на образованието и науката е запознат с проблема и от него зависи дали ще има нов директор", коментира Кабаиванов.
Общинският кмет каза, че вече има постъпили заявления за закупуване на терени за построяване на къщи в Кърнаре, но за генералното решение на ромския проблем е необходимо държавата и всички заинтересовани институции да направят строг график с набелязани стъпки и действия за следващите 5-7 години. Местният градоначалник посочи, че борбата за откриването на полицейски участък в Розино ще продължи, а до два месеца се очаква да бъдат открити полицейските приемни в Баня и Розино.
Кабаиванов коментира какво предстои да бъде реализирано до края на мандата с евросредства като каза, че общината има разработени проекти за всяко населено място.
"Като не само европейски средства, аз съм убеден, че и общинският бюджет ще ни даде по-големи възможности в следващите години и чрез него да благоустрояваме", каза сегашният кмет.
В заключение Кабаиванов каза, че на предстоящите местни избори ще разчита на мнозинството от граждани, които искат да се запази и да продължи устойчивия и възходящ темп на развитие на общината. "Разчитам на СДС, Да България, на ДБГ, Атака,ще се присъединят и други политически формации.Не е важно колко партии те подкрепят, важно е колко хора ти имат доверие. Нека моите съграждани да изберат дали искат аз да продължа да бъда кмет", заяви Кабаиванов. По отношение на партньорството си с ГРЕБ, той каза, че е възможно да бъде преди изборите, между първия и втория тур, а най-важното партньорство е след местния вот.