Нека да помогнем!!! Трябва кръв АВ за Петър Боцев, катастрофирал до Граф Игнатиево Спешно се търсят кръводарители с кръвна група АВ отрицателна за пострадалия преди дни 25-годишен моторист Петър Боцев край Граф Игнатиево. Роднини и близки на момчето призовават в социалните мрежи да се помогне.
От УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където Петър Боцев е настанен, също обявиха, че има спешна кампания за кръводаряване, съобщава "Марица".
Смятахме, че ще успеем да спасим дясната ръка на младежа, въпреки тежките наранявания, но се налага тя да бъде ампутирана, обясниха от здравното заведение. Освен с прекъсната артерия, е прекъснат целия съдово-нервен сноп на ръката.
Операцията е тежка и ще се извърши в следващите часове. Кръвната група на момчето е много рядка и е необходима кръв именно от група АВ отрицателна, обясниха от здравното заведение.
Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи в Кръвния център на бул. „България“ №234Б, като посочи, че иска да дари именно за пострадалия 25-годишен младеж.
Телефонът за контакти и предаване на талоните от даряването на кръв е 0897486789, обявиха близки на Петьо. /blitz.bg