"По проблемите, които имат стратегическо значение за общината трябва да се прави допитване до жителите. Като пример бих посочил здравеопазването и транспорта. Болница доведена до окаяно състояние и решение за автогара, която да бъде изградена в централната част на града", коментира кандидатът за кмет на община Карлово от ВМРО-БНД Димитър Шивиков. Той коментира някои от задачите и действията, които са заложени в програмата му за управление.
"Кметове на населени места в общината дори нямат щат за служители, които да изпълняват комунални дейности. Един кмет на кметство ми сподели, че са му отпуснали двама души по социална програма, които са с 80 % инвалидност. Те почистват около кметството. Това не е ли жалко и несериозно. Хората по селата заспиват с брадви до леглата, защото се страхуват от нападение и набези, а кмета на общината е този, който отговаря за реда и сигурността. Той издава заповед, с която органите на реда трябва да я изпълняват и да работят във взаимодействие с институциите", каза още кандидатът за кмет ген. Шивиков и допълни, че откриването на полицейските приемни в Розино и Баня няма да решат проблема с ромската агресия в региона.
"Независимо, че не съм военнослужещ в душата си оставам такъв. Ние знаем какво е дълг, чест, отговорност и готовност за помощ. Едни от най-достойните военнослужещи са в 61-ва Стрямска механизирана бригада и те го доказват всеки ден", каза още ген. Шивиков.
ВМРО-БНД издига пълна кандидатска листа от общински съветници с млади, образовани хора, адвокати, икономисти, доктори, учители и представители на местния бизнес. В три населени места ВМРО-БНД ще има свои кандидати за кметове - Столетово, Бегунци и Васил Левски, в другите ще подкрепи тези кандидати, коти са достойни и са получили доверието на повечето гласоподаватели.
На 2.10.19 /сряда/, кандидатът за кмет на общината ген. Шивиков кани жителите на среща -разговор от 18:30 часа в НЧ "Васил Левски" Карлово.
ВМРО-БНД е с номер 34 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!