Зверска катастрофа край Кърнаре снощи, двама младежи са загинали на място Двама младежи загинаха при катастрофа на подбалканския път 1-6 София – Бургас при карловското село Кърнаре, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.
При катастрофата са пострадали още трима души. Сигналът е подаден около 22 часа снощи. 22-годишен младеж от село Христо Даново, при ляв завой се удря в движещ се насреща камион, пише фокус. На място загива шофьорът, а пътникът до него умира в болницата. Той е на 29 години, също от Христо Даново.
Причините за инцидента се установяват с експертизи. Предполага се, че причината е употреба на алкохол и несъобразена скорост на движение.
И тримата, пострадали при катастрофата са с опасност за живота.
39-годишен мъж е в Клиниката по енестезиология и интензивно лечение, опериран е бил в Първа хирургия, изваден му е далака, оперирани са му още единия бъбрек и глава. Мъжът е с политравма, фрактура на черепа и ребрата.
Още един мъж на 42 години е настанен в Първа хирургия с контузия на гръден кош и корем, със счупени ребра и контузия на белия дроб. Мъжът е на аспирация, неговия далак също е изваден.
Третият – на 21 години е настанен в Неврохирургия с контузия на главата и хематом. Може да се каже, че и тримата са в тежко състояние, по информация от лечебното заведение./trafficnews.bg