Близо половин век пътят II-56 от Горно Сахране до Павел баня не е бил ремонтиран. В продължение на месеци кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, с подкрепата на народния представител от ДПС и председател на постоянната комисия по Транспорт в Народното събрание Халил Летифов и ръководството на ДПС, проведоха редица срещи със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, за да се стигне до решението пътният участък да се ремонтира, съобщиха от пресцентъра на Община Павел баня.

Финансирането е осигурено по линия на Агенция „Пътна инфраструктура”, а фирмата изпълнител вече започна работа.

“Пътят е изключително важен за жителите на община Павел баня, защото свързва подбалканския републикански път I-6 (Бургас - София) с нашия град и населените места в общината. Ремонт не му е правен близо 50 години, освен частични закърпвания с асфалт”, заяви кметът Иса Бесоолу.

Народният представител Халил Летифов подчерта националната значимост на участъка, тъй като път II-56 свързва Северна с Южна България като се ползва от пътуващите, преминаващи от гр. Шипка през Павел баня, за да достигнат до Пловдив.

Ремонтните дейности ще обхванат 4-километровата отсечка на републиканския път II-56 на територията на община Павел баня от Горно Сахране до Павел баня.

Още от първия ден на своя мандат кметът Иса Бесоолу бе определил рехабилитацията на пътния участък като първостепенна задача за решаване. В рамките на правомощията си на няколко пъти градоначалникът е организирал почистването на треви и храсти по продължението на асфалтовата настилка, посочиха от пресцентъра на Общината.

Само за една година от своя мандат кметът Бесоолу успя да реши проблем, нерешен близо половин век.