"Кмет на гражданите” – така жителите на Павел баня призоваха кмета Иса Бесоолу в националния конкурс „Кмет на годината”. Само година след като встъпи в длъжност, градоначалникът спечели приза между 185 свои колеги – кметове на малки общини в България, съобщиха от пресцентъра на Община Павел баня.Общинският кмет благодари на всички, които са го припознали като своя кмет.


"За мен тази награда е признание и означава много – доверие, отговорност, но и още много работа и очаквания. Всичко това обаче си струва, заради Вас, павелбанци. Вие сте в сърцето ми! Благодаря Ви! Гордея се с Вас! Бъдете здрави!”, каза кметът Иса Бесоолу на съгражданите си по време на тържествената церемония, след като омбудсманът на Републиката Диана Ковачева му връчи наградата.Конкурсът „Кмет на годината” се провежда за осма поредна година, като гражданите оценяват работата и инициативите, които кметовете провеждат на общинско ниво. Тази година гласуването започна на 15-ти октомври и завърши на 29-ти октомври. Гражданите имаха възможност да дадат своя глас в осем категории: „кмет на годината”, „кмет на гражданите”, „смарт сити”, „демографска политика и инвитро програми”, „спорт и младежки дейности”, „градска среда”, „инвестиции в образователна инфраструктура”, „социални мерки по време на пандемия”.
Тържествената церемония от награждаването в конкурса „Кмет на годината” ще бъде излъчена тази вечер (петък - 30.10.2020 г.) от 23.15 часа по БНТ1.