Като член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Учебен център „Интелект” бе отличен с престижно признание за цялостна образователна и социална дейност по време на връчването на годишните награди на Асоциацията.
В над 150 училища и езикови центрове на Асоциацията в цяла България се обучават около 130 000 ученици, между които и тези на УЦ „Интелект” – Карлово – един от първите, най - активни и иновативни езикови центрове.В чест на 15-та годишнина от основаването на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, бе инициирана нова традици, която цели стимулиране на успехите както на преподавателите, така и на учениците.
Бяха въведени номинации в категориите „Училище на годината”, „Учител на годината”, „Езиков център на годината”, „Директор на годината”, и други.


"Щастливи сме, че в категорията „Езиков център на годината” независимо жури от доказани професионалисти отличи трима победители от цяла България, сред които и УЦ „Интелект”. Това е голяма чест не само за колектива на центъра, но и за цялата Община Карлово, както и за околните Общини, тъй като в УЦ „Интелект” се обучават деца от Сопот, Хисаря, Калофер, Баня, Клисура, както и от селата в околността", посочи за KarlovoPress директорът на центъра Вера Цанкова.

Тя подчерта, че получават писмени изявления от много ученици, които споделят за ентусиазма, с който се обучават в центъра, за знанията, които получават тук и за обичта и признателността, които изпитват към своите преподаватели.

"Това стопля сърцата ни и ни кара да продължаваме напред с още по-голямо желание за работа и усъвършенстване. Членуването ни в „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България” и нашето активно участие в мероприятията, които тя организира, даде възможност както на преподавателския екип, така и на учениците още по-задълбочено да се запознаят с най-новите тенденции в развитието на езика, за което сме изключително благодарни”, заяви Цанкова.