"Много неща бяха пропуснати за последните четири години, защото ние имахме програма. Част от нея бе да бъде подменен водният резервоар, който се стопанисваше от ВМЗ/вече от ВиК/, за да бъде решен проблемът с недостига на вода през лятото, когато намалеят водните дебити", заяви в "Очи в очи с истината" Веселин Личев и допълни, че други два проекта, които вече трябваше да бъдат реализирани са цялостната подмяна на визията на междублоковите пространства в ж.к. Сарая, всички детски и спортни площадки и обществената столова за социално хранене в Анево.
"Не може да се направи една детска площадка само за една възрастова група като се пренебрегнат най-малките, които се раняват. Вече има спукани глави. Няма съоръжения и за по-големите деца, а се обвинява защо не се пази", посочи Личев.
"Сопотненци видяха нещо, което може би и през най-тъмните времена не са виждали - потушаване на всяко едно мнение, което е противно на тези, които управляват, натиск, заплахи, изпадане в следене, нещо, което за едни хора каквито са сопотненци е недопустимо", коментира Стефан Филчев, който също бе гост в предаването. Той каза, че общината е пропуснала да реализира и проекта за Аневско кале, за да има голям туристически поток.
По въпроса защо хора, които са били част от екипа на Личев и са работили с него, а сега са в други кандидатски листи за общински съветници, дългогодишният кмет каза, че общинската организация е динамичен организъм, който се развива и има нужда от нова експертиза, но в човешки план винаги досега е залагал на доверието и морала на хората, с които работи. Филчев посочи, че за разлика от тези, които управляват в момента, те са екип от свободомислещи хора и всеки ден при тях идват все нови и нови хора.
"Не искам в Сопот да има безумни паметници. Ще дам пример с паметника на Кирил Нектариев. Срамно е, че паметникът на един от най-великите възрожденци, дарители изглежда нелепо и смешно. Ръстът му е колкото на сегашния кмет. Това не е почит, това не е уважение", каза Филчев.
В заключение Личев съобщи, че за първи път от 2003-та година финансовото състояние на общината не е добро. "Има 1,8 млн. лева, от които 1,1 млн.лева са от изкуствено теглени заеми поради некомпетентност. Има задължения към местни доставчици в размер на 800 000 лева и към това прибавяме, че има и около 2 млн. лева задължения към МОСВ. Това тежи на гражданите на Сопот за разплащане. Оставям на нашите съграждани да преценят ще продължат ли експериментите или ще се заложи на сигурното, за да може Сопот с бързи темпове да продължи напред", каза Личев.
До няколко дни ще стане ясно под каква форма Веселин Личев ще се кандидатира за кмет на община Сопот.