Али Кючук от ДПС е новият кмет на най-голямото населено място в община Карлово - Розино. Той спечели доверието на 957 избиратели. Ангел Шаламанов от местна коалиция СДС /ПП АТАКА, ПП ДБГ/ загуби балотажа с 97 гласа. За досегашния кмет на селото са гласували 860 избиратели.
Нов кмет има и в Христо Даново. Севдалин Янков от ПП ГЕРБ победи убедително с 183 гласа опонента си от местна коалиция СДС /ПП АТАКА, ПП ДБГ/ Красимир Димитров. За Янков са гласували 471 избиратели, а за Димитров 288.
Мария Таслакова от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ бе избрана за кмет на Бегунци. По данни на ОИК Карлово за нея са гласували 194 души, а за местна коалиция СДС и Петко Комитов 154.
Във Васил Левски управлението продължава досегашния кмет Доньо Стоянов от ПП ГЕРБ. Той спечели доверието на 491 гласоподаватели. Опонентът му от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ Тодор Стоянов загуби с 119 гласа.
ГЕРБ спечели и в Иганово. Кандидатът им за кмет Павел Павлов получи доверието на 176 избиратели срещу Стефан Данчев от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, за който правото си на глас упражниха 158 избиратели.
Тържествената сесия за встъпване в длъжност на новоизбраните кметове и общински съветници ще се състои в четвъртък.