"Обектът край Васил Левски е приоритет за общината, тъй като е много интересен и археологическите проучвания, които възобновяваме ще докажат дали това е единствения запазен тракийски град на Балканите", коментира в предаването "Очи в очи с истината" кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. Той посочи, че държавата трябва да помогне с финансови средства в размер на около 100 000 лева, за да може да бъдат направени всички планирани проучвания до края на годината. Според Кабаиванов тракийският град от VI в.пр. Хр. е интересен за световната историческа наука, защото е най-стария, намира се на 3 метра под почвата и се разпростира на площ от около 35 дка. Кабаиванов съобщи, че министъра на културата Боил Банов е поел ангажимент държавата да финансира вторият етап от реставрацията на вилата на Евлоги Георгиев.
Общинският кмет каза още, че новите маршрутни разписания на автобусите не са по-добри от старите, но едва към края на годината може да се очаква повишаване на държавната субсидия за превозвачите. Към момента общината няма друг изход освен да намали автобусните линии.
Кабаиванов коментира и политически въпроси свързани с предстоящите европейски избори. Той посочи, че ако ГЕРБ-СДС имат 6 или повече евродепутати това ще бъде добро представяне на общата листа, тъй като скандалите с апартаментите и къщите за гости са влошили доста медийното пространство, а вероятно целта е била по-малко гласоподаватели да отидат до урните. Дали кандидатурата на Александър Йорданов е била най-добрата, Кабаиванов каза, че времето ще покаже, но със сигурност е била добър избор.
След европейските избори Емил Кабаиванов ще обяви официално дали ще участва за пореден мандат в надпреварата на местните избори.